Incident armat atribuit gherilelor kosovare la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo

Aproximativ 40 de presupuşi membri ai unei grupări de gherilă din Kosovo au pătruns ilegal, marţi, pe teritoriul Macedoniei, unde au atacat o secţie de poliţie, rănind patru poliţişti, anunţă Ministerul macedonean de Interne, catalogând incidentul drept "un atac terorist".

575 afișări
Imaginea articolului Incident armat atribuit gherilelor kosovare la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo

Incident armat atribuit gherilelor kosovare la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a avut loc marţi după-amiază la o secţie de poliţie din localitatea macedoneană Gosince, situată în apropierea frontierei dintre Macedonia şi Kosovo.

Patru agenţi de poliţie au fost sechestraţi, încătuşaţi şi bătuţi de cei 40 de kosovari de etnie albaneză.

"Cei 40 de indivizi înarmaţi aveau simboluri ale Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA/UCK); vorbeau în albaneză, i-au dezarmat pe agenţii de poliţie şi au spus că vor ţara lor şi că nu acceptă Acordul de la Ohrid. Considerăm că este un atac terorist", a comunicat Ministerul macedonean de Interne.

Un convoi al serviciilor de securitate macedonene a fost trimis de urgenţă în satul Gosince, situat la frontiera dintre Macedonia şi Kosovo.

"Agresorii sunt membri ai grupului de gherilă Armata de Eliberare din Kosovo (KLA/UCK). Au spus că vor un stat albanez", a confirmat un oficial din cadrul Ministerului macedonean de Interne, Ivo Kotevski.

Potrivit unor surse, agresorii le-au cerut poliţiştilor să părăsească satul de frontieră, avertizând că data viitoare vor fi omorâţi. La final, cei 40 de indivizi au fugit înapoi în Kosovo.

Armata macedoneană a fost implicată într-un scurt conflict cu gherilele UCK în anul 2001, încheiat cu Acordul de la Ohrid.

Fosta regiune sârbă Kosovo, cu populaţie majoritar albaneză, şi-a proclamat independenţa în februarie 2008, după războiul dintre gherilele albaneze şi armata sârbă din perioada 1998-1999.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici