Incident armat în SUA, într-un centru pentru veterani de război: patru persoane au murit

Trei femei şi un bărbat înarmat care luase ostatici într-un centru pentru veterani de război din statul american California au fost găsiţi morţi, sâmbătă, în camera în care erau baricadaţi, potrivit poliţiei locale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

957 afișări
Imaginea articolului Incident armat în SUA, într-un centru pentru veterani de război: patru persoane au murit

Incident armat în SUA, într-un centru pentru veterani de război: patru persoane au murit

Atacatorul a intrat cu o armă automată în Casa Veteranilor din Yountville, unde organizaţia nonprofit Pathway Home asigură tratamente pentru veterani americani care au participat în războaiele din Irak şi Afganistan şi care suferă de tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Potrivit informaţiilor preliminare, bărbatul era membru al centrului şi a luat ostatici şapte angajaţi care participau la o petrecere. Un schimb de focuri a avut loc în momentul în care primul poliţist a ajuns la locul incidentului.

Zona a fost securizată şi închisă timp de aproape opt ore, dar tratativele dintre poliţie şi atacator au eşuat. Totuşi, bărbatul a eliberat patru dintre angajaţii centrului înainte de a se baricada într-o cameră alături de ceilalţi trei ostatici.

În cele din urmă, autorităţile au hotărât să intervină în forţă în clădire pentru a-l elimina pe atacator. Potrivit poliţiştilor, bărbatul înarmat şi cele trei femei au fost descoperiţi morţi, fără a oferi detalii suplimentare.

"Sunt veşti cu adevărat tragice, speram să nu se ajungă la acest deznodământ. Felicităm poliţistul care a intervenit prima dată, întrucât a salvat vieţile mai multor oameni din zonă prin faptul că a eliminat posibilitatea ca atacatorul să iasă din centru şi să caute alte victime", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei statului California, Chris Childs.

Potrivit unor martori care locuiesc în zonă, pe durata luării de ostatici au fost auzite peste 30 de focuri de armă din centrul pentru veterani de război.

Oraşul Yountville este localizat în California de Nord, la aproximativ 97 de kilometri de San Francisco şi în apropiere de Valea Napa, una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici