INCIDENT AVIATIC, în Peninsula Sinai: Un avion de linie rusesc S-A PRĂBUŞIT. Toate cele 224 de persoane la bordul aeronavei au MURIT

Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în centrul Peninsulei Sinai, a anunţat sâmbătă biroul premierului egiptean, citat de BBC News Online. Potrivit oficialilor,nu există supravieţuitori.

15525 afișări
Imaginea articolului INCIDENT AVIATIC, în Peninsula Sinai: Un avion de linie rusesc S-A PRĂBUŞIT. Toate cele 224 de persoane la bordul aeronavei au MURIT

INCIDENT AVIATIC, în Peninsula Sinai: Un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit

Oficiali militari şi din domeniul securităţii din Egipt, care au făcut declaraţiile sub protecţia anonimatului, au precizat că toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului erau cetăţeni ruşi, transmite Associated Press în pagina online.

Avionul companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Ministrul egiptean al Aviaţiei civile a declarat că o echipă de anchetatori a sosit la locul prăbuşirii avionului, la sud de oraşul el-Arish, pentru a examina fragmentele epavei şi a încerca să localizeze înregistratoarele de zbor (cutiile negre).

Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.

Iniţial au apărut informaţii contradictorii despre avion, unele surse afirmând că aparatul de zbor ar fi dispărut deasupra Ciprului.

Autoritatea aviatică rusă (Rosaviaţia) a precizat într-un comunicat că aeronava, care efectua cursa 9268, a decolat din Sharm el-Sheikh la 6.51, ora Moscovei (5.51, ora României) şi urma să aterizeze pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 12.10 (11.10, ora României).

O sursă din cadrul Rosaviaţia a declarat pentru agenţia rusă RIA Novosti că avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la 23 de minute după decolare, relatează Sputnik.

Potrivit unei surse de la aeroportul din Sharm el-Sheikh, căpitanul avionului A321 a informat controlorii de trafic aerian cu privire la probleme tehnice după decolare şi a cerut modificarea rutei de zbor.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Nekhel, în nordul Peninsulei Sinai, a precizat o sursă din Autoritatea aviaţiei civile din Egipt.

Potrivit agenţiei egiptene de presă Mena, premierul Egiptului, Sherif Ismail, şi-a anulat toate vizitele programate pentru sâmbătă, din cauza prăbuşirii avionului rusesc. Biroul premierului a informat într-un comunicat că Ismail a înfiinţat un comitet de criză la nivelul Cabinetului, pentru a gestiona situaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici