Incident grav. O navă israeliană a fost deturnată în Marea Roşie de către rebelii din Yemen

O navă israeliană numită "Galaxy Leader" a fost deturnată duminică în Marea Roşie de către rebelii houthi din Yemen, potrivit presei arabe. Nava are 22 de persoane la bord, potrivit rapoartelor.

2534 afișări
Imaginea articolului Incident grav. O navă israeliană a fost deturnată în Marea Roşie de către rebelii din Yemen

Informaţiile privind capturarea navei vin după ce grupul Houthi, din Yemen, a anunţat că va viza toate navele deţinute de Israel sau care arborează pavilionul acestuia în Marea Roşie.

Oficialii israelieni au confirmat că rebelii au preluat nava care este deţinută parţial de una dintre companiile lor, potrivit Axios. La bord nu se află niciun cetăţean israelian.

"Incidentul deturnării navei de marfă de către Houthi lângă Yemen, în sudul Mării Roşii, este un incident foarte grav la nivel global. Aceasta este o navă care a părăsit Turcia în drum spre India cu un echipaj civil internaţional, fără israelieni. Aceasta nu este o navă israeliană", a declarat un purtător de cuvânt al Armatei Israeliene.

Timp de 26 de ore, nava nu şi-a mai raportat poziţia pe serviciile de urmărire a navelor.

Este sub pavilion Bahamas - iar naţionalitatea echipajului de la bord este necunoscută.

Purtătorul de cuvânt al Houthi, Yahya Sarea, a cerut tuturor ţărilor să îşi retragă cetăţenii care lucrează în echipajele unor astfel de nave.

Iar după ce s-a aflat despre deturnarea navei, acesta a declarat că grupul va face o declaraţie în "următoarele ore".

Se pare că nava este deţinută de omul de afaceri israelian Rami Ungar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici