Incident în Marea Baltică: o navă de război a Rusiei a intrat în apele teritoriale daneze

Reprezentanţii armatei din Danemarca au anunţat că vineri o navă de război a Rusiei a intrat în apele teritoriale daneze, potrivit Reuters.

3592 afișări
Imaginea articolului Incident în Marea Baltică: o navă de război a Rusiei a intrat în apele teritoriale daneze

O navă de război din Rusia a intrat de două ori în apele teritoriale daneze la nord de insula Bornholm din Marea Baltică. Pe insulă avea loc un festival al democraţiei la care participau înalţi parlamentari şi oameni de afaceri, au anunţat forţele armate daneze.

Danemarca a calificat acţiunea drept o provocare inacceptabilă.

Nava de război rusă a intrat fără autorizaţie în apele daneze vineri la ora 00.30 GMT şi din nou câteva ore mai târziu, au precizat forţele armate într-un comunicat. Nava de război a plecat după ce marina daneză a stabilit contactul radio.

„O provocare rusească profund iresponsabilă, grosolană şi complet inacceptabilă", a anunţat pe Twitter ministrul danez de externe Jeppe Kofod, referindu-se la Festivalul Democraţiei din Danemarca.

La festivalul anual participă înalţi oficiali guvernamentali, inclusiv Kofod şi premierul Mette Frederiksen.

„Metodele de intimidare nu funcţionează împotriva Danemarcei", a declarat Kofod.

Ambasadorul rus a fost convocat pentru explicaţii.

Cu toate acestea, nu a existat nicio ameninţare imediată la adresa festivalului sau a oraşului Bornholm, a declarat ministrul danez al apărării, Morten Bodskov, pentru presa locală.

„Trebuie să acceptăm faptul că Marea Baltică devine o zonă de înaltă tensiune", a declarat Bodskov, adăugând că nu este prima dată când Rusia încalcă teritoriul danez.

Ambasada Rusiei la Copenhaga nu a răspuns la solicitarea jurnaliştilor de a oferi comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici