Incident revoltător în SUA: un afro-american de 16 ani a sunat din greşeală la o casă străină, iar proprietarul l-a împuşcat în cap

Respectivul tânăr mergea să-şi ia fraţii, iar printre persoanele care au reacţionat faţă de acest caz se numără actriţa Halle Berry.

6802 afișări
Imaginea articolului Incident revoltător în SUA: un afro-american de 16 ani a sunat din greşeală la o casă străină, iar proprietarul l-a împuşcat în cap

Incident revoltător în SUA: un afro-american de 16 ani a sunat din greşeală la o altă casă, iar proprietarul l-a împuşcat în cap

Un băiat afro-american de 16 ani a greşit adresa casei de care trebuia să meargă să-şi ia fraţii, iar proprietarul a tras în el, rănindu-l grav în cap. S-a întâmplat în Kansas City, Missouri, potrivit membrilor familiei lui Ralph Pual Yarl, ale cărui afecţiuni sunt definite ca fiind grave, dar în curs de recuperare.

Poliţia din Kansas City nu a oferit detalii despre persoana care a deschis focul, dar avocaţii familiei spun că a fost „un atacator de sex masculin alb”. Imediat după accident, bărbatul a fost arestat, dar 24 de ore mai târziu a fost eliberat de procurori în aşteptarea „unei declaraţii oficiale a victimei şi a strângerii probelor”.

La rândul lor, avocaţii familiei cer poliţiei „să identifice, să aresteze şi să pună în judecată integral bărbatul responsabil pentru acest fapt oribil şi nejustificat”.

Iar incidentul stârneşte proteste din partea comunităţii afro-americane, cu sute de oameni care, împreună cu familia băiatului, au defilat în cartierul în care se află casa unde a avut loc împuşcătura.

Cazul atrage atenţia la nivel naţional, politicienii şi celebrităţile cerând autorităţilor să ia măsuri. „Mi s-a frânt inima să aud că un băiat de 16 ani care sună din greşeală la uşa greşită pentru a-şi lua fraţii a fost împuşcat în cap de un bărbat care nu-l voia pe proprietatea sa”, a scris actriţa Halle Berry pe Twitter.

Deşi poliţia încă nu vorbeşte oficial despre motivaţie rasistă, Stacey Graves, şeful poliţiei, recunoaşte că în acest caz există „o componentă rasială”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici