Incident straniu în SUA: o piatră căzută din cer a spart acoperişul unei case

S-a întâmplat luni, în New Jersey, când un obiect fierbinte şi metalic în aparenţă, care se presupune că ar aparţine de Eta Aquarids, era cât pe ce să producă victime.

2335 afișări
Imaginea articolului Incident straniu în SUA: o piatră căzută din cer a spart acoperişul unei case

Posibilul meteorit

O bubuitură bruscă, iar acoperişul dormitorului a fost deschis de un obiect misterios care a căzut din cer. S-a întâmplat în jurul orei 13.15 luni, în liniştitul oraş Hopewell Township, din New Jersey. Niciun motor de aeronavă în zonă, ci doar o piatră întunecată, de aproximativ 15 centimetri lungime.

Potrivit unei note emise de secţia de poliţie locală, un „posibil meteorit” cu aspect metalic care „ar putea fi conectat la o ploaie de meteori curentă numită Eta Aquaridi” .

În aşteptarea confirmării oficiale, există toate elementele pentru a crede că ipoteza Eta Aquarids este cea corectă. Fenomenul, despre care se crede că provine de la cometa Halley, este de fapt vizibil în această perioadă a anului şi, potrivit Societăţii Americane de Meteori, a atins apogeul chiar sâmbăta trecută.

Suzy Kop, fiica proprietarului casei în cauză, a declarat pentru CBS că piatra „era fierbinte”, ceea ce ar confirma frecarea acesteia cu atmosfera pământului.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că tatăl meu nu a fost acasă. Nu era nimeni acolo”, a adăugat ea. Între timp, municipalitatea a invitat locuitorii, prin intermediul Facebook, să caute în curţi alte fragmente.

Căderea unui meteorit peste o casă nu reprezintă un eveniment fără precedent (deşi, statistic, este foarte rar, având în vedere că doar o mică parte dintre cei care intră în contact cu atmosfera ajung să atingă solul).

În America de Nord, de exemplu, două episoade similare au avut loc recent în California (noiembrie 2022) şi în regiunea canadiană Columbia Britanică (octombrie 2021), în ambele cazuri fără a provoca victime.

Singura moarte cunoscută din cauza unui meteorit ar fi avut loc în Irak, în 1888.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici