Incidenţă record în Germania. Ministru: Măştile şi certificatul verde vor rămâne până în primăvara viitoare

  • Germania a înregistrat sâmbătă cea mai mare incidenţă a infecţiilor cu coronavirus de la jumătatea lunii mai, atingând pragul de 100 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele şapte zile.
  • Cifra este criteriul pentru impunerea unor măsuri de restricţiie mai dure.
  • Totuşi, ministrul Sănătăţii Jens Spahn a precizat că Germania ar putea face faţă noului val fără un lockdown general datorită vaccinării.
  • Oficialul a precizat totuşi că restricţiile precum purtarea măştilor şi limitarea activităţilor în spaţii închise pentru persoanele nevaccinate vor rămâne până în primăvara viitoare.
4940 afișări
Imaginea articolului Incidenţă record în Germania. Ministru: Măştile şi certificatul verde vor rămâne până în primăvara viitoare

Incidenţă record în Germania. Ministru: Măştile şi certificatul verde vor rămâne până în primăvara viitoare

Rata de incidenţă la şapte zile - care a fost folosită pentru a decide dacă să impun restricţii mai stricte pentru COVID-19 - a crescut la 100 sâmbătă, a anunţat Institutul Robert Koch.

Sâmbătă au fost raportate un total de 15.145 de noi infecţii, cu 4.196 mai multe faţă de săptămâna trecută. 86 de persoane au murit, ducând totalul de la începutul pandemiei la 95.077.

Spahn a spus, sâmbătă, că un nou lockdown poate fi evitat, dar oamenii trebuie să respecte în continuare regulile care impun purtarea maştii şi certificatul verde pentru a intra în majoritatea spaţiilor publice închise.

Aproximativ 66% dintre rezidenţii germani sunt complet vaccinaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici