INCIDENTE în Germania: Confruntări între poliţie şi huligani la Koln, soldate cu rănirea a 44 de poliţişti

Patruzeci şi patru de poliţişti au fost răniţi în urma unor confruntări cu huligani produse duminică la Koln, unde a fost organizată o manifestaţie a extremei-drepte, a anunţat, luni, poliţia locală, relatează AFP.

414 afișări
Imaginea articolului INCIDENTE în Germania: Confruntări între poliţie şi huligani la Koln, soldate cu rănirea a 44 de poliţişti

INCIDENTE în Germania: Confruntări între poliţie şi huligani la Koln, soldate cu rănirea a 44 de poliţişti

De asemenea, aproximativ 20 de manifestanţi violenţi au fost reţinuţi, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Koln. Unii dintre huligani au continuat să tulbure liniştea publică în centrul oraşului la câteva ore după încheierea manifestaţiei.

Manifestaţia a fost organizată gruparea de extremă-dreapta islamofobă Pro NRW, în numele unei grupări intitulată "huligani contra salafişti".

Cel puţin 4.000 de huligani şi militanţi ai extremei-drepte au răspuns apelului şi au defilat duminică după-amiază într-o atmosferă tensionată în centrul oraşului Koln, scandând lozinci precum "afară cu străinii", potrivit agenţiei DPA.

Forţele de ordine, care au încercat să evite incidentele cu alţi aproximativ 500 de participanţi la o contramanifestaţie organizată de grupări de stânga, au fost însă nevoite să recurgă la gaze lacrimogene, bastoane de cauciuc şi tunuri de apă pentru a controla situaţia, în condiţiile în care poliţiştii aflaţi la faţa locului au fost atacaţi cu pietre, petarde şi sticle.

Reprezentantul regional al sindicatului poliţiei, Erich Rettinghaus, a declarat pentru cotidianul Kölner Stadt-Anzeiger că se "observă o anumită radicalizare, mai ales în rândul dreptei, a huliganilor", care încearcă să se folosească de contextul internaţional pentru a lăsa impresia că ei sunt "cei buni" şi luptă împotriva islamiştilor, pentru a mobiliza astfel un număr cât mai mare de susţinători.

La începutul lunii octombrie, ciocniri violente între kurzi şi militanţii islamişti au avut loc în nordul Germaniei, soldate cu mai mulţi răniţi, în special în oraşul Hamburg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici