Incidente violente în Parlamentul turc în timpul dezbaterilor privind acordului UE-Turcia

Confruntări violente între membrii partidului turc AK de la putere şi cei ai opoziţiei prokurde au izbucnit miercuri seară în Parlamentul turc în timpul dezbaterilor privind acordul cu Uniunea Europeană pe tema migraţiei, Parlamentul suspendându-şi activitatea până lunea viitoare, relatează Reuters.

665 afișări
Imaginea articolului Incidente violente în Parlamentul turc în timpul dezbaterilor privind acordului UE-Turcia

Incidente violente în Parlamentul turc în timpul dezbaterilor privind acordului UE-Turcia (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

Parlamentarii s-au lovit şi s-au îmbrâncit miercuri seară ca urmare a disensiunilor în privinţa operaţiunilor ample ale Turciei împotriva militanţilor kurzi din sud-estul ţării.

În urma incidentelor violente, Parlamentul a anunţat că îşi va suspenda activitatea până luni când parlamentarii se vor întâlni în sesiune completă.

Parlamentarii turci trebuiau să lucreze vineri şi sâmbătă la legislaţia necesară pentru ridicarea sistemului de vize în cazul liberei circulaţii în Europa, un aspect-cheie al acordului UE-Turcia, solicitat în schimbul reţinerii imigranţilor pe teritoriul turc în încercarea de a diminua fluxul acestora în Europa. UE a avertizat Turcia că trebuie să îndeplinească 72 de criterii pentru a da curs acestei solicitări.

Violenţele au izbucnit după ce Ferhat Encu, un membru al Partidului Democratic Popular prokurd, a adus în discuţie subiectul operaţiunilor militare lansate de guvern din sud-estul ţării împotriva grupării radicale Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), acuzând că mai mulţi civili au pierit în confruntări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici