Incidente violente la Hong Kong la un miting de susţinere a uigurilor din nord-vestul Chinei

Poliţiştii din Hong Kong au folosit spray-uri lacrimogene pentru a dispersa participanţii la un miting de susţinere a uigurilor din nord-vestul Chinei, după ce protestatarii au aruncat cu sticle şi pietre spre forţele de ordine, relatează agenţia Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Incidente violente la Hong Kong la un miting de susţinere a uigurilor din nord-vestul Chinei

Incidente violente la Hong Kong la un miting de susţinere a uigurilor din nord-vestul Chinei

La începutul după-amiezii de duminică, peste 1.000 de persoane s-au strâns într-o piaţă publică din zona portului din Hong Kong, fluturând steaguri uigure şi pancarte cu mesaje ca "Libertatea pentru uiguri, libertatea pentru Hong Kong" sau "Autonomie falsă în China are drept rezultat genocidul".

Ulterior, protestul a degenerat în violenţe, forţele de ordine intervenind pentru a dispersa manifestanţii.

Experţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite şi mai mulţi activişti pentru drepturile omului spun că cel puţin un milion de uiguri şi membri ai altor comunităţi musulmane sunt încarceraţi în centre de detenţie în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei.

Beijingul neagă orice tratament incorect faţă de uigurii din regiunea Xinjiang şi susţine că acţiunile sale reprezintă o formă de a-i educa pe aceşti cetăţeni pentru a preveni extremismul islamist şi separatismul.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranţi şi forţele de ordine, au izbucnit în cursul verii, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici