Incursiune a armatei isrealiene şi ciocniri cu militanţii palestinieni în Fâşia Gaza

Militarii israelieni au pătruns vineri cu tancuri şi buldozere în Fâşia Gaza, fiind implicaţi într-o serie de ciocniri cu activiştii palestinieni, potrivit unor surse palestiniene şi israeliene.

11 afișări
Imaginea articolului Incursiune a armatei isrealiene şi ciocniri cu militanţii palestinieni în Fâşia Gaza

Incursiune a armatei isrealiene şi ciocniri cu militanţii palestinieni în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto)

Zece tancuri şi două buldozere ale armatei israeliene au păstruns în Fâşia Gaza, controlată de islamiştii palestinieni ai Hamas, la vest de tabăra refugiaţilor din Burej, potrivit unor surse palestiniene.

Un purtător de cuvânt militar a confirmat că forţele israeliene operează în Fâşia Gaza şi că ele au fost luate cu asalt de gloanţele şi obuzele de mortier ale activiştilor palestinieni.

Incursiunea a intervenit la câteva ore după un raid aerian israelian, în urma căruia au fost ucişi doi activişti ai Hamas, alţi doi fiind răniţi, în cursul serii de joi, în apropiere de Khan Younes, în sudul Fâşiei Gaza.

Operaţiunile intervin după ameninţările lansate joi de Israel potrivit cărora va lansa atacuri asupra grupării Hamas, a doua zi după o operaţiune de comando a palestinienilor, din Fâşia Gaza, soldată cu moartea a doi israelieni, la frontieră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici