India nu ia în considerare acţiuni militare împotriva Pakistanului

India nu ia în considerare acţiuni militare împotriva Pakistanului, potrivit ministrului de Externe, Pranab Mukherjee, citat de agenţia Press Trust of India (PTI).

14 afișări
Imaginea articolului India nu ia în considerare acţiuni militare împotriva Pakistanului

Pranab Mukherjee, ministrul indian de Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tensiunile dintre India şi Pakistan s-au intensificat după atacurile de la Bombay, New Delhi afirmând că autorii atentatelor sunt membri ai grupării pakistaneze Lashkar-e-Taiba.

Mukherjee a făcut aceste declaraţii după o reuniune a Consiliului de securitate indian, organul suprem în materie de afaceri militare şi diplomatice, convocată pentru dezbaterea strategiei care trebuie adoptată după atacurile de la Bombay, soldate cu 188 de morţi.

La reuniunea prezidată de premierul indian Manmohan Singh au participat miniştrii Apărării, de Externe şi de Interne, comandanţii forţelor terestre, marinei şi forţelor aeriene, precum şi consilierul pentru securitate naţională, M. K. Narayanan, potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului.

India a cerut Pakistanului să îi predea presupuşi terorişti. Potrivit primelor elemente ale anchetei indiene, autorii atentatelor din Bombay sunt toţi pakistanezi şi sunt mebri ai mişcării islamiste Lashkar-e-Taiba.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici