India şi Pakistanul promit să diminueze tensiunile în regiunea separatistă Kashmir

Premierii din India şi Pakistan s-au angajat, duminică, la New York, să depună eforturi pentru diminuarea tensiunilor în regiunea separatistă Kashmir, disputată între cele două puteri nucleare din anul 1947.

123 afișări
Imaginea articolului India şi Pakistanul promit să diminueze tensiunile în regiunea separatistă Kashmir

India şi Pakistanul promit să diminueze tensiunile în regiunea separatistă Kashmir (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit consilierului indian pentru securitate naţională, Shivshankar Menon, premierii Manmohan Singh şi Nawaz Sharif, care au avut o întrevedere cu ocazia Adunării Generale a ONU, au decis să depună eforturi pentru "ameliorarea situaţiei pe linia de control", frontiera militarizată din regiunea Kashmir.

Kashmir este un teritoriu himalayan divizat, pentru care cele două ţări au purtat două războaie începând de la proclamarea independenţei, în august 1947. Pe linia de control au loc frecvent schimburi de focuri. Guvernul de la New Delhi acuză Islamabadul că oferă asistenţă logistică insurgenţilor islamişti din Kashmir, acuzaţii respinse de Guvernul pakistanez.

Manmohan Singh şi Nawaz Sharif s-au întâlnit duminică la un hotel din New York, această fiind prima întrevedere la acest nivel în ultimii trei ani şi jumătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici