Zelenski s-a adresat parlamentului australian: "Soarta securităţii globale se decide acum"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi în parlamentul australian că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru greşeli, avertizând că dacă Moscova nu va fi pedepsită alte ţări ar fi încurajate să pornească războaie împotriva vecinilor, scrie Reuters.

835 afișări
Imaginea articolului Zelenski s-a adresat parlamentului australian: "Soarta securităţii globale se decide acum"

Zelenski s-a adresat parlamentului australian: "Soarta securităţii globale se decide acum"

Zelenski a cerut sancţiuni noi şi mai dure ca represalii la invazia Rusiei în Ucraina.

"Dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem Rusia la răspundere, atunci unele alte ţări din lume care aşteaptă cu nerăbdare un război similar împotriva vecinilor lor vor decide că astfel de lucruri sunt posibile şi pentru ele", a declarat Zelenski în discursul video.

Zelenski, aşezat la un birou şi purtând tricoul său caracteristic de culoare kaki, nu a precizat care sunt ţările care ar putea fi inspirate de Rusia.

Australia şi aliaţii săi din Occident şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la limbajul tot mai agresiv al Chinei în ceea ce priveşte Taiwanul, a cărui independenţă o contestă.

"Soarta securităţii globale se decide acum", a declarat Zelenski. "Nimeni nu poate reuşi să câştige... nimeni nu poate salva nicio parte a lumii de (distrugerile) radioactive care ar urma să vină dacă armele nucleare sunt folosite", a spus el.

Ţările occidentale spun că invazia Moscovei, cel mai mare asalt asupra unei ţări europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, a fost complet neprovocată. Rusia afirmă că desfăşoară o "operaţiune specială" pentru a dezarma şi "denazifica" vecinul său.

Australia a furnizat echipamente de apărare şi ajutoare umanitare Ucrainei, şi a interzis exporturile de alumină şi minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită, către Rusia.

În total, a impus 476 de sancţiuni împotriva a 443 de persoane, inclusiv oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin, şi a 33 de entităţi, inclusiv majoritatea sectorului bancar rusesc şi toate entităţile responsabile pentru datoria suverană a ţării.

Joi, Australia a anunţat că va impune un tarif suplimentar de 35% pentru importurile din Rusia şi Belarus, despre care a spus că a susţinut invazia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici