Individul care a comis atacul din Texas nu avea dreptul să deţină arme

Forţele Aeriene din SUA nu au informat FBI cu privire la condamnarea pentru violenţe conjugale a lui Devin Patrick Kelley, bărbatul care a comis atacul dintr-o biserică din statul american Texas, în urma căruia au murit 26 de persoane, relatează CNN.

13895 afișări
Imaginea articolului Individul care a comis atacul din Texas nu avea dreptul să deţină arme

Individul care a comis atacul din Texas nu avea dreptul să deţină arme (Imagine: newson6.com)

Ann Stefanek, purtătoare de cuvânt a Forţelor Aeriene din SUA, a afirmat că acest aspect l-ar fi împiedicat pe fostul caporal să achiziţioneze arme.

”Informaţiile preliminare arată că delictul de violenţă conjugală al lui Kelley nu a fost înscris în registrul Centrului Naţional de Informaţii Judiciare”, a declarat Stefanek, adăugând că a fost deschisă o anchetă în acest sens.

Potrivit Pentagonului, ar fi existat obligaţia de a comunica FBI orice condamnare a unui angajat al Forţelor Aeriene în vederea înscrierii sale în Centrul Naţional de Informaţii Judiciare.

Devin Patrick Kelley, a fost judecat de către o curte marţială pentru acte violente comise împotriva soţiei sale şi a fiului său vitreg. El a fost condamnat la 12 luni de închisoare în 2012, pedeapsă pe care a săvârşit-o într-o închisoare militară din California.

Astfel, conform legilor federale, Kelley nu ar fi avut dreptul de a deţine arme de foc, a mai precizat Stefanek.

În momentul atacului de duminică dintr-o biserică din Sutherland Springs, Kelley a avut asupra sa o versiune a puştii AR-15, o armă de asalt militar.

26 de oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi în urma acestui atac.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici