Individul care l-a împuşcat pe ministrul pakistanez de Interne, afiliat unui partid ultra-religios

Individul despre care se crede că l-a împuşcat pe Ahsan Iqbal, ministrul de Interne al Pakistanului, este afiliat formaţiunii ultra-religioase Tehreek-e-Labaik, potrivit unui raport al poliţiei, informează agenţia de ştiri Reuters.

526 afișări
Imaginea articolului Individul care l-a împuşcat pe ministrul pakistanez de Interne, afiliat unui partid ultra-religios

Individul care l-a împuşcat pe ministrul pakistanez de Interne, afiliat unui partid ultra-religios

Potrivit raportului, atacatorul, identificat drept Abid Hussain, 21 de ani, şi-a "demonstrat apartenenţa" la acest partid, care se concentrează pe combaterea blasfemiei.

Khadim Hussain Rizvi, fondatorul şi liderul formaţiunii islamiste Tehreek-e-Labaik, a condamnat atacul, adăugând că partidul său nu a autorizat niciun membru să comită agresiuni armate.

Ministrul a fost împuşcat imediat după ce a participat la un miting electoral. A fost rănit la un braţ, este spitalizat şi nu prezintă risc vital.

În Pakistan vor avea loc alegeri generale pe 15 iulie. Ahsan Iqbal este unul dintre liderii formaţiunii politice Liga Musulmană (Nawaz), aflată la guvernare la Islamabad.

Premierul Shahid Khaqan Abbasi a condamnat vehement atentatul, cerând o investigaţie rapidă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici