Indonezia sancţionează oficiali din transportul aerian în cadrul anchetei privind avionul AirAsia

Autorităţile indoneziene au anunţat miercuri că au sancţionat mai mulţi oficiali din sectorul aerian în cadul unei anchete privind prăbuşirea avionului AirAsia la 28 decembrie, cu 162 de persoane la bord.

125 afișări
Imaginea articolului Indonezia sancţionează oficiali din transportul aerian în cadrul anchetei privind avionul AirAsia

Indonezia sancţionează oficiali din transportul aerian în cadrul anchetei privind avionul AirAsia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul indonezian al Transporturilor afirmă că AirAsia Indonesia a folosit un culoar de zbor fără autorizaţie în ziua în care avionul Airbus A320-200 s-a scufundat în Marea Java, la scurt timp după decolare. Autorităţile încearcă să determine cum anume a putut efectua compania acest zbor Surabaya-Singapore fără permisiune.

"În prezent, am luat măsuri împotriva a opt oficiali - doi din Ministerul Transporturilor, patru din serviciul de navigaţie aeriană AirNav şi doi oficiali ai aeroportului", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Hadi Mustofa.

"Unul dintre oficialii Ministerului Transporturilor a fost concediat, iar un altul a fost suspendat. În ceea ce priveşte alţi şase oficiali, unii au fost suspendaţi temporar şi alţii au fost mutaţi pe alte posturi", a adăugat el.

AirAsia Indonesia, o filială a companiei malaysiene AirAsia, a primit deja interdicţia de a folosi culoarul de zbor Surabaya până la încheierea anchetei, deşi autorităţile din Singapore i-au acordat permisiunea de zbor.

În ceea ce priveşte căutarea victimelor şi a fragmentelor de avion, în special cutiile negre, s-au făcut puţine progrese în ultimele zile din cauza condiţiilor meteorologie nefavorabile, potrivit autorităţilor indoneziene.

"Vremea este principalul nostru obstacol. Cerul s-a degajat de nori în această dimineaţă, dar apoi a început iar să plouă, iar acum s-a luminat iar. Continuă să se schimbe la fiecare una sau două ore", a declarat pentru AFP prim-amiralul Rasyid Kacong, comandantul căutărilor în mare.

În cea de-a 11-a zi de căutări, doar 39 de cadavre fuseseră recuperate din totalul de 162. Printre pasageri se aflau 155 de indonezieni, copilotul francez Rémi Plesel, un britanic, trei sud-coreeni, un malaysian şi un cetăţean al statului Singapore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici