Informaţii contradictorii privind cetăţenia unui bărbat ce ar fi plănuit asasinarea lui Evo Morales

Presa boliviană publică vineri informaţii contradictorii cu privire la naţionalitatea unuia dintre bărbaţii care ar fi plănuit asasinarea preşedintelui bolivian, Evo Morales, unele cotidiene informând că acesta este român, în timp ce alte surse susţin că este ungar.

17 afișări
Imaginea articolului Informaţii contradictorii privind cetăţenia unui bărbat ce ar fi plănuit asasinarea lui Evo Morales

Informaţii contradictorii privind cetăţenia unui bărbat ce ar fi plănuit asasinarea lui Evo Morales (Imagien: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia de presă ABI transmite despre uciderea, de către forţele boliviene, a românului Mayarosi Ariad, a irlandezului Duayer Michael Martin şi a bolivianului Eduardo Rozsa Flores, identificat iniţial drept Jorge Hurtado Flores.

De asemenea, cotidianul La Patria, scrie că românul Mayarosi Ariad, irlandezul Duayer Michel Martin şi bolivianul Jorge Hurtado Flores au fost ucişi în această operaţiune la care au participat circa 25 de poliţişti din trupele de elită.

În schimb, site-ul eldeber.com menţionează numele Magyarosi Arpad, şi susţine că acesta este al unui cetăţean ungar.

Trei bărbaţi au fost ucişi joi dimineaţă de forţele boliviene pentru că ar fi pregătit asasinarea preşedintelui Evo Morales, relatează New York Times.

Preşedintele bolivian a declarat joi că trei bărbaţi au fost împuşcaţi mortal de un comando al poliţiei în oraşul Santa Cruz, fiind implicaţi într-un complot care viza asasinarea sa, a vicepreşedintelui şi a unui alt oficial.

De asemenea, alţi doi bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu acest incident, potrivit poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici