Informaţii despre armata SUA, pe un MP3 player cumpărat la mâna a doua

Un neozeelandez a descoperit fişiere confidenţiale ale armatei americane pe un MP3 player pe care l-a cumpărat cu nouă dolari dintr-un magazin de obiecte la mâna a doua, relatează CNN.

108 afișări
Imaginea articolului Informaţii despre armata SUA, pe un MP3 player cumpărat la mâna a doua

Informaţii despre armata SUA, pe un MP3 player cumpărat la mâna a doua

Chris Ogle (originar din Noua Zeelandă) a fost anul trecut în Oklahoma, de unde a cumpărat un MP3 player la mâna a doua, pe care l-a conectat în urmă cu câteva săptămâni la computerul său pentru a încărca o melodie, descoperind în schimb fişierele confidenţiale al armatei americane.

Acestea conţineau adresele, numerele de telefon şi numerele de asigurare socială ale militarilor americani, precum şi detalii ale misiunilor şi echipamentelor mobilizate în diferite regiuni din Afganistan şi Irak, majoritatea datând din 2005.

Oficialii Pentagonului, citaţi de CNN au declarat că au cunoştinţă despre acest caz, dar că nu pot discuta despre el până când echipa de ancheta nu va confirma că aceste informaţii provin de la Departametnul american al Apărării.

În pofida eforturilor administraţiei americane de a proteja informaţile sensibile, aceasta devine o problemă tot mai mare, avertizează experţii.

"Dacă personalul american poate fi identificat, dacă ai numele, adresele şi numerele lor de telefon mobil, îi pui într-o situaţie foarte periculoasă", a declarat Marc Rotenberg din cadrul Electronic Privacy Information Center din Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici