Înhumarea cuplului prezidenţial polonez va avea loc duminică

Funeraliile preşedintelui polonez, decedat în catastrofa aeriană din Rusia, vor avea loc în două zile, sâmbătă fiind organizată o ceremonie naţională, în timp ce înhumarea cuplului prezidenţial va avea loc duminică, a anunţat directorul adjunct al preşedinţiei, Jacek Sasin.

14 afișări
Imaginea articolului Înhumarea cuplului prezidenţial polonez va avea loc duminică

Înhumarea cuplului prezidenţial polonez va avea loc duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceremonia funerară este prevăzută pentru sâmbătă, este logic că înhumarea cuplului prezidenţial va avea loc duminică", a declarat Sasin pentru postul public de radio din Polonia.

"Locul unde va fi înhumat cuplul prezidenţial a fost deja ales de familie, dar acesta nu poate fi anunţat pentru moment", adăugat el.

Polonia aşteaptă în cursul dimineţii repatrierea corpului neînsufleţit al soţiei preşedintelui, Maria Kaczynska, decedată împreună cu el în accidentul de la Smolensk, în vestul Rusiei.

Accidentul în care a fost implicată aeronava preşedintelui polonez a survenit sâmbătă dimineaţă în apropierea oraşului Smolensk, situat la 400 de kilometri vest de Moscova.

Toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului au murit, dintre care preşedintele Kaczynski, soţia sa şi mulţi alţi politicieni polonezi şi oficiali militari de rang înalt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici