INICIDENT MILITAR: Un avion de vânătoare chinez a pătruns în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud fără aprobare/ Beijingul susţine că a fost un "exerciţiu de rutină"

Un avion militar chinez a pătruns, marţi, în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud, fără nicio permisiune sau notificare în acest sens, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1479 afișări
Imaginea articolului INICIDENT MILITAR: Un avion de vânătoare chinez a pătruns în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud fără aprobare/ Beijingul susţine că a fost un "exerciţiu de rutină"

INICIDENT MILITAR: Un avion de vânătoare chinez a pătruns în zona de apărare aeriană a Coreei de Sud fără aprobare/ Beijingul susţine că a fost un "exerciţiu de rutină"

Aeronava chineză a survolat zona timp de peste patru ore şi s-a aflat foarte aproape de teritoriul sud-coreean.

Ca răspuns, forţele aeriene sud-coreene au trimis zece avioane de luptă F-15 şi KF-16 pentru a escorta şi monitoriza avionul chinez. În urma mesajelor de avertizare primite, avionul militar chinez s-a îndepărtat de insula sud-coreeană Ulleung.

"Armata noastră a avertizat avionul chinez, prin intermediul canalelor de comunicare ale armatei şi printr-un mesaj transmis pilotului, să înceteze actul de amplificare a tensiunilor care pot declanşa un conflict accidental între Coreea de Sud şi China", se arată într-un comunicat al Statului Major General al armatei Coreei de Sud.

Potrivit unei surse din cadrul Ministerului Apărării, avionul chinez ar fi desfăşurat activităţi de recunoaştere asupra unor teritorii sud-coreene. În replică, autorităţile chineze au transmis că a fost vorba despre un "exerciţiu de rutină".

Guvernul de la Seul urmează să formuleze un protest vehement la adresa Chinei prin intermediul mai multor canale de comunicare, inclusiv la nivel militar şi prin Ministerul de Externe.

Este un incident fără precedent faptul că un avion militar al Chinei a zburat atât de aproape de teritoriul estic al Coreei de Sud, fără autorizaţie din partea Seulului. Zona de apărare aeriană este spaţiul aerian deasupra pământului sau a apei stabilit de către un stat pentru identificarea şi localizarea unui avion necunoscut care se apropie de teritoriul său.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici