Înmormântări cu persoane vii. Motivul pentru care un centru din Coreea de Sud simulează moartea pentru clienţi

Un serviciu înfiinţat în Coreea de Sud oferă clienţilor înmormântări gratuite, însă numai pentru persoane care sunt încă în viaţă, scrie Reuters.

959 afișări
Imaginea articolului Înmormântări cu persoane vii. Motivul pentru care un centru din Coreea de Sud simulează moartea pentru clienţi

Peste 25.000 de persoane au participat până acum la "înmormântări cu persoane vii" organizate la Hyowon Healing Center, un centru de însănătoşire inaugurat în 2012, în speranţa de a-şi îmbunătăţi vieţile prin simularea deceselor lor.

Odată ce devii conştient de moarte şi trăieşti această experienţă, începi să ai o nouă abordare asupra vieţii", a declarat Cho Jae-hee, în vârstă de 75 de ani, care a participat la o recentă "înmormântare vie" în cadrul programului "Cum să mori bine" oferit de centru.

Zeci de oameni au luat parte la acel eveniment, de la tineri şi până la pensionari. Cu toţii au îmbrăcat giulgiuri, şi-au scris testamentul şi s-au aşezat în sicrie care au rămas închise timp de 10 minute.

Studentul Choi Jin-kyu: "Când eram în sicriu, m-am întrebat la ce mi-a folosit felul meu de a gândi".

Tânărul de 28 de ani a mai spus că intenţionează să îşi deschidă propria companie după absolvirea studiilor universitare.

În 2016, rata sinuciderilor din Coreea de Sud a fost de 20,2 la 100.000 de rezidenţi, aproape de două ori mai mare decât media mondială de 10,53 la 100.000 de persoane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Compania de pompe funebre Hyowon a început să organizeze "înmormântări cu persoane vii" pentru a-i ajuta pe sud-coreeni să îşi aprecieze mai bine vieţile, să caute iertarea şi să se reconcilieze cu rudele şi cu prietenii lor, a declarat Jeong Yong-mun.

Jeong a mai spus că este emoţionat atunci când oamenii se împacă la o astfel de înmormântare specială, dar trist de faptul că ei au aşteptat atât de mult înainte de a o face.

„Nu trăim pentru totdeauna. De aceea eu cred că această experienţă este foarte importantă - putem să ne cerem iertare şi să ne împăcăm mai devreme şi să trăim restul vieţilor noastre mai fericiţi", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici