Înregistrare video cu un american ce pare să fi fost răpit în Irak

Un grup şiit radical a postat sâmbătă o înregistrare video care înfăţişează un bărbat ce poartă trese ale armatei americane şi pare să fi fost răpit în Irak.

27 afișări
Imaginea articolului Înregistrare video cu un american ce pare să fi fost răpit în Irak

Înregistrare video cu un american ce pare să fi fost răpit în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, care nu a fost identificat, apare în faţa unei banderole negre pe care este înscris numele grupării Asaib Ahl al-Haq, Liga virtuoşilor, ai cărei membri au fost reţinuţi în număr mare de armata americană.

În înregistrarea video, bărbatul prezintă cererile grupării: eliberarea prizonierilor şi condamnarea angajaţilor companiei americane de securitate Blackwater.

Departamentul american al Apărării anunţase anterior că un civil angajat al armatei americane în Irak a fost declarat dispărut din 23 ianuarie.

"Issa T. Salomi, în vârstă de 60 de ani, originar din Al-Cajon (California) a fost dat dispărut din 23 ianuarie. El a fost văzut ultima dată la Bagdad, unde lucra pentru forţele americane", a declarat departamentul într-un comunicat.

Pentagonul a adăugat că "eforturile de a-l găsi continuă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici