Însărcinatul cu afaceri român, Silviu Ionescu, conducea maşina implicată în accident în Singapore

Investigaţiile poliţiei au arătat că maşina ambasadei României în Singapore, implicată într-un accident mortal în decembrie, nu a fost furată şi însărcinatul cu afaceri român, Silviu Ionescu, se afla la volan, afirmă un avocat, Lau Wing Yum, relatează The Straits Times, în ediţia electronică.

24 afișări
Imaginea articolului Însărcinatul cu afaceri român, Silviu Ionescu, conducea maşina implicată în accident în Singapore

Însărcinatul cu afaceri român, Silviu Ionescu, conducea maşina implicată în accident în Singapore (Imagine: carforum.com)

La 15 decembrie, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 03.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost răniţi.

Diplomatul Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri al ambasadei României la Singapore, a anunţat ulterior poliţia că maşina a fost furată. El a plecat în România la scurt timp după accident.

Ministerul român al Afacerilor Externe a solicitat, la 5 ianuarie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul şi a decis de asemenea rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. în Singapore, pentru a sprijini derularea anchetei de către organele judiciare.

Potrivit avocatului Lau Wing Yum, cel puţin 35 de martori vor fi chemaţi să depună mărturie în cadrul anchetei în acest caz, care se va desfăşura în perioada 3-10 martie. Avocatul a dezvăluit aceste informaţii miercuri, în instanţă, în timp ce prezenta faptele petrecute la 15 decembrie.

Avocatul a mai precizat miercuri că statul va prezenta dovezi conform cărora diplomatul român în vârstă de 49 de ani este "implicat penal" în decesul lui Tong Kok Wai, informează Channel NewsAsia.

Potrivit elementelor prezentate tribunalului, maşina ambasadei române l-a lovit pe Tong şi un alt pieton, Bong Hwee Haw (24 de ani), care traversau strada la o intersecţie. În loc să oprească, maşina a plecat în viteză şi l-a lovit pe Muhammad Haris Abu Talib (18 ani) la următoarea intersecţie.

Lau a precizat că luminile semafoarelor permiteau trecerea pietonilor în momentul producerii ambelor accidente. De asemenea, el a afirmat că Ionescu a sunat la 999 la circa 30 de minute după accidente, pentru a raporta furtul maşinii. Investigaţiile poliţiei au arătat însă că maşina nu fusese furată.

Autovehiculul a fost găsit în aceeaşi zi, în jurul orei locale 11.00, încuiat şi abandonat pe bulevardul Sungei Kadut. Potrivit lui Lau, partea dreaptă a parbrizului era spartă, iar uşa şoferului era avariată.

Văduva lui Tong, Yenny Young, a angajat un cunoscut avocat, Subhas Anandan, pentru a se ocupa de acest caz, iar Bong a angajat o echipă condusă de avocatul N Srinivasan pentru a cere compensaţii. Conform lui Srinivasan, cheltuielile de spitalizare ale clientului său se ridică la circa 25.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici