Inspectarea convoiului umanitar rus va dura trei-cinci zile, anunţă Kievul

Grupul de vameşi şi poliţişti de frontieră ucraineni va inspecta convoiul umanitar rus în decursul a trei-cinci zile, a anunţat adjunctul şefului Serviciului ucrainean de Inspecţie Fiscală, Anatoli Makarenko, citat de agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică.

660 afișări
Imaginea articolului Inspectarea convoiului umanitar rus va dura trei-cinci zile, anunţă Kievul

Inspectarea convoiului umanitar rus va dura trei-cinci zile, anunţă Kievul

"Sperăm că (inspectarea) va fi efectuată în decursul a trei-cinci zile, în dependenţă de volumul de produse inspectate zilnic", a afirmat Makarenko.

Oficialul a subliniat că vameşii şi poliţia vor inspecta cu mare atenţie fiecare vehicul. Ei vor fi ajutaţi de câini dresaţi special să caute arme, persoane şi droguri, a adăugat el.

Din partea ucraineană la inspecţie vor participa 59 de reprezentanţi - 41 de poliţişti de frontieră şi 18 vameşi.

În acest context, liderul "republicii populare" Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, a acuzat Kievul că întârzie în mod deliberat transportarea ajutorului umanitar rus către locuitorii din acest bastion rebel.

"În prezent, republica populară Doneţk se află într-o situaţie îngrijorătoare. Avem nevoie de ajutorul trimis de Rusia ca de oxigen", a declarat Zaharcenko.

Camioanele ruseşti vopsite în alb, închiriate de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, urmează să aducă un ajutor umanitar destinat populaţiei rusofone din estul Ucrainei, în special locuitorilor din oraşul Lugansk, afectaţi de patru luni de confruntări între forţele ucrainene şi insurgenţii separatişti proruşi.

Ucraina, ca şi alte state occidentale, suspectează că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară de lângă Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici