Inspectorii internaţionali au verificat jumătate din depozitele de arme chimice din Siria

Misiunea internaţională care are sarcina supravegherii distrugerii arsenalului chimic sirian a anunţat joi verificarea a jumătate dintre depozitele de armament neconvenţional.

103 afișări
Imaginea articolului Inspectorii internaţionali au verificat jumătate din depozitele de arme chimice din Siria

Inspectorii internaţionali au verificat jumătate din depozitele de arme chimice din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Practic, am făcut jumătate din activitatea de verificare a depozitelor declarate", a declarat Malik Ellahi, consilier politic al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

În pofida progreselor înregistrate în vederea distrugerii arsenalului chimic până la jumătatea anului 2014, Ellahi a subliniat că situaţia în materie de securitate rămâne una din principalele probleme într-o ţară aflată în război civil din martie 2011.

"Una dintre preocupările noastre este, evident, situaţia securităţii", a declarat Malik Ellahi. Mai multe vehicule-capcană au explodat sâmbătă în apropierea unui hotel din Damasc unde locuiesc inspectorii internaţionali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici