Instituţiile de presă americane, interzise în Parlamentul Rusiei

Parlamentul Rusiei a decis, miercuri, să interzică accesul instituţiilor media din SUA desemnate drept ”agenţi străini” în camera inferioară a Legislativului, ca reacţie la decizia Congresului american de a retrage acreditările postului rusesc RT, relatează Abc News.

454 afișări
Imaginea articolului Instituţiile de presă americane, interzise în Parlamentul Rusiei

Instituţiile de presă americane, interzise în Parlamentul Rusiei

”În apărarea valorilor democratice, deputaţii din Duma de Stat îşi rezervă dreptul de a lua măsuri simetrice în legătură cu decizia de lipsire a unor jurnalişti ruşi de acreditari în Congresul american”, se arată în decizia Parlamentului de la Moscova.

Marţi, şi Camera Superioară a parlamentului rus a interzis accesul organizaţiilor de media din SUA, numite "agenţi străini".

Această decizie vine la o zi după ce Moscova a declarat nouă instituţii media americane, inclusiv Vocea Americii şi Radio Europa Liberă, drept "agenţi străini". Măsura implică faptul că respectivele entităţi media servesc interesele unui guvern străin, astfel că acestea vor trebui să-şi declare sursele de finanţare.

Vocea Americii şi Radio Europa Liberă / Radio Libertatea sunt finanţate de autorităţile americane. Şapte alte instituţii media afiliate acestora vor trebui, de asemenea, să se eticheteze drept agenţi străini.

Departamentul american al Justiţiei a stabilit termenul de 13 noiembrie pentru ca Russia Today să se înregistreze ca entitate străină după ce raportul serviciilor americane de informaţii a stablit că postul tv rus "a difuzat mesaje strategice din partea Administraţiei Rusiei" pentru a alimenta disputele politice în campania electorală desfăşurată în SUA în 2016 şi pentru a amplifica "starea de nemulţumire" a cetăţenilor americani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici