Întâlnire cheie. Şeful CIA şi şeful Mossad sunt la acestă oră în Qatar. Ofensiva Israelului ar pute fi pusă pe pauză, iar Hamas ar putea elibera din ostatici UPDATE: Benjamin Netanyahu ar fi respins un acord pentru o încetare a focului

Şefii spionajului american şi israelian se află în Qatar, lucrând la planurile pentru o posibilă pauză umanitară care ar permite eliberarea a 20 de ostatici de către Hamas şi intrarea mai multor ajutoare în Fâşia Gaza asediată. UPDATE: Benjamin Netanyahu a respins un acord pentru o încetare a focului cu grupările militante palestiniene din Gaza în schimbul eliberării unora dintre ostaticii deţinuţi în teritoriu, potrivit unor surse familiare cu negocierile.

989 afișări
Imaginea articolului Întâlnire cheie. Şeful CIA şi şeful Mossad sunt la acestă oră în Qatar. Ofensiva Israelului ar pute fi pusă pe pauză, iar Hamas ar putea elibera din ostatici UPDATE: Benjamin Netanyahu ar fi respins un acord pentru o încetare a focului

Întâlnire cheie. Şeful CIA şi şeful Mossad sunt la acestă oră în Qatar. Ofensiva Israelului ar pute fi pusă pe pauză, iar Hamas ar putea elibera din ostatici

Negocierile trilaterale dintre directorul CIA, Bill Burns, David Barnea, şeful Mossad, agenţia israeliană de informaţii, şi oficialii din Qatar se concentrează pe o pauză umanitară de trei zile în ofensiva israeliană pentru a facilita eliberarea a 10 până la 20 de ostatici civili, a declarat un oficial informat despre discuţii, citat de FT.

La rândul său, Qatarul este în legătură cu Hamas, grupul militant palestinian aflat în război cu Israelul. Oprirea temporară a luptelor ar fi folosită, de asemenea, pentru a determina Hamas să întocmească şi să dea o listă cu toţi cei peste 240 de ostatici pe care îi are, potrivit oficialului, precum şi pentru a permite ca mai multe ajutoare să fie livrate în zonă.

"În ultimele zile, discuţiile au progresat bine în direcţia unui acord", a declarat oficialul.

Discuţiile din Qatar sunt cele mai avansate de până acum. Barnea se află la a doua sa călătorie în această naţiune din Golf, care a jucat un rol major în Fâşia Gaza, oferind sprijin financiar pentru civili şi pentru lucrătorii din sectorul public. Doha găzduieşte, de asemenea, sediul politic al Hamas.

Discuţiile au avut loc în timp ce forţele israeliene au intensificat luptele în apropierea centrului oraşului Gaza, iar armata şi-a consolidat controlul asupra nordului Fâşiei Gaza. Zeci de mii de palestinieni au fugit miercuri spre sud pentru a scăpa de conflict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici