Întâlnire între Merkel, Hollande şi Tsipras la Bruxelles pe tema crizei migraţiei

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande se întâlnesc vineri cu premierul grec Alexis Tsipras, în marja summitului de la Bruxelles, pentru a discuta despre unele temeri, tot mai puternice, legate de eforturile Greciei în criza migraţiei, relatează AP online.

954 afișări
Imaginea articolului Întâlnire între Merkel, Hollande şi Tsipras la Bruxelles pe tema crizei migraţiei

Întâlnire între Merkel, Hollande şi Tsipras la Bruxelles pe tema crizei migraţiei (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Tsipras, Merkel şi Hollande participă la această reuniune, după ce prima zi a summitului a scos la iveală disensiuni în continuare profunde în rândul statelor membre UE în legătură cu gestionarea celei mai grave crize a refugiaţilor din istoria Uniunii.

Unii europeni reproşează Atenei o serie de deficienţe în privinţa controalelor la frontiere, care permit săptămânal câtorva mii de migranţi să pătrundă pe teritoriul Uniunii.

Potrivit unor oficiali, şefii de stat şi de guverne au purtat discuţii aprinse joi, în cadrul cele şase ore ale summitului, cu privire la poziţiile şi reacţiile contradictorii ale unor state faţă de acest aflux de migranţi, dar şi cu privire la o eventuală prăbuşire a liberei circulaţii în spaţiul european.

Comisia Europeană (CE) a dat Greciei un termen de trei luni să-şi rezolve problemele cu care se confruntă la frontieră, însă puţine state membre UE cred că Atena va respecta acest ultimatum.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici