Intemperiile provoacă moartea a două persoane în Italia şi perturbă navigaţia în Grecia

Două persoane au murit în Italia, în urma unor accidente provocate de intemperii, în timp ce navele erau ancorate sâmbătă în porturile elene, după interdicţia impusă de autorităţi navigaţiei, din cauza rafalelor violente de vânt.

21 afișări
Imaginea articolului Intemperiile provoacă moartea a două persoane în Italia şi perturbă navigaţia în Grecia

Intemperiile provoacă moartea a două persoane în Italia şi perturbă navigaţia în Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un licean a murit şi circa 20 de persoane au fost rănite, după ce tavanul unui liceu s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă în suburbia oraşului Torino, din nordul Italiei, a relatat agenţia ANSA.

Conform primelor estimări ale pompierilor, rafalele puternice de vânt ar fi la originea aceste drame.

O tânără a murit în Sardinia, la Cagliari, după ce a căzut de pe un scuter, tot din cauza vântului.

Toată peninsula este afectată de un val de frig însoţit de rafale puternice de vânt, care au perturbat navigaţia, au avariat ambarcaţiunile şi au provocat căderea mai multor copaci.

La Palermo, în Sicilia, vântul a provocat căderea unui bărbat de pe acoperişul casei sale, unde se urcase pentru a regla antena, potrivit aceleiaşi surse.

În Calabria, în sudul Italiei, o femeie a fost rănită uşor când un stâlp de iluminat a căzut pe maşina sa.

Un avion Alitalia, care trebuia să aterizeze la Brindisi, în Puglia, a fost deviat spre Bari din cauza rafalelor de vânt de pe aeropotul unde era prevăzută sosirea.

Legăturile maritime au fost puternic perturbate şi o navă care efectua o cursă Palermo-Genova a fost constrânsă după peste 100 de kilometri să se întoarcă în port.

Insulele din Golful Neapole au dificultăţi în a menţine legăturile cu continentul, arhipelagul fiind total izolat din cauza vremii nefavorabile.

În Grecia, navele erau ancorate sâmbătă în porturi, după interzicerea navigaţiei de către autorităţile portuare, din cauza rafalelor puternice de vânt, a anunţat Ministerul Marinei Comerciale.

Interdicţia ar urma să dureze cel puţin până sâmbătă seara, conform poliţiei portuare.

Rafalele puternice din sud-vest atingeau până la 100 de kilometri pe oră sâmbătă dimineaţă în Marea Ionică şi Marea Egee.

Un feribot cu 102 pasageri la bord, care a părăsit vineri seara portul Pireu cu destinaţia insulele Ciclade, din sudul Mării Egee, a trebuit să îşi întrerupă itinerariul şi să ancoreze în portul Santorini.

Toţi pasagerii vor rămâne la bord până la ameliorarea condiţiilor meteorologice, înainte de continuarea traseului, conform ministerului.

Serviciile locale de meteorologie estimează că rafalele violente de vânt vor continua până duminică dimineaţă, înaintea unei scăderi importante a temperaturii duminică după-amiază, de la 18 grade Celsius în prezent, până la 9 grade.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici