Internauţii l-au ironizat pe Sajid Javid la dezvăluirea noii monede Brexit de 50 de pence. Ministrul britanic, comparat cu Gollum - FOTO

Ministrul britanic de Finanţe Sajid Javid era tot un zâmbet când a prezetat noua monedă de 50 de pence care marchează Brexit pe 31 ianuarie, însă internauţii l-au ironizat pe social-media. Ei l-au comparat cu Gollum din „Stăpânul Inelelor” sau cu un personaj din „The Simpsons”, potrivit metro.co.uk.

3017 afișări
Imaginea articolului Internauţii l-au ironizat pe Sajid Javid la dezvăluirea noii monede Brexit de 50 de pence. Ministrul britanic, comparat cu Gollum - FOTO

Sursa FOTO: Twitter @reece_penn

Sajid Javid a fost asemănat cu Gollum care ţine între degete inelul său „preţios” din „Stăpânul Inelelor” şi cu Charles Montgomery Burns din „The Simpsons”, în cele două meme-uri care au fost postate pe Twitter.

Pe moneda care marchează ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pe data de 31 ianuarie este inscripţionat „Pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile”.

Şi mesajul de pe monedă a fost criticat de către scriitorul Philip Pullman care a susţinut că lipseşte o virgulă, potrivit standardelor Oxford, după cuvântul „prosperitate”.

Pullman a scris: „Monedei de 50 de pence Brexit îi lipseşte o virgulă şi ar trebui să fie boicotată de oamenii culţi”.

Unul dintre tweet-uri arată o imagine editată cu Regina Marii Britanii îngrijorată de valoarea monedei. O altă imagine postată pe Twitter prezintă o monedă pe care este scris cu markerul „Iubesc UE”.

Un alt tweet prezintă „noul pence” cu poza lui Nigel Farage cel care a avut iniţiativa Brexit.

Prima oară, ministrul britanic de Finanţe a cerut ca monedele să fie făcute înainte de ieşirea Marii Britanii din UE pe data de 31 octombrie 2019, potrivit BBC. Însă Brexit a fost întârziat, ceea ce a însemnat că aproximativ un milion de monede au trebuit să fie topite şi metalul păstrat până la anunţarea unei noi date.

În jur de trei milioane de monede cu Brexit vor fi puse, de vineri, în circulaţie în Marea Britanie, iar alte şapte milioane mai târziu, anul acesta.

Lui Sajid Javid i-a fost înmânată prima serie de monede de 50 de pence cu Brexit pe care le va prezenta în această săptămână premierului Boris Johnson. Cu ocazia lansării, Royal Mint îşi va deschide uşile timp de 24 de ore pentru a lăsa oameni să îşi lase propriile mesaje comemorative pe monedele Brexit.

Parlamentul European urmează să voteze, miercuri, Acordul de retragere, după ce premierul britanic a semnat documentul în vederea ieşirii Marii Britanii din UE pe data de 31 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici