Internetul, un "instrument-cheie" pentru o nouă generaţie de terorişti

Internetul a devenit un "instrument-cheie" şi o adevărată "armă" pentru o nouă generaţie de terorişti, au apreciat joi mai mulţi experţi, în timpul unui simpozion internaţional pe tema terorismului şi a securităţii informatice.

15 afișări
Imaginea articolului Internetul, un "instrument-cheie" pentru o nouă generaţie de terorişti

Internetul, un "instrument-cheie" pentru o nouă generaţie de terorişti (Imagine: Mediafax Foto)

"Tehnologiile informaţiei, în special Internetul, au devenit un instrument-cheie pentru grupările teroriste", a declarat Mike Smith, oficial din Comitetul împotriva terorismului (CCT) al Naţiunilor Unite.

"Teroriştii folosesc (Internetul, n.r.) pentru a-şi difuza ideologia, pentru a-şi recruta, antrena şi motiva partizanii, pentru a-şi planifica atacurile şi a comunica între ei dincolo de graniţe", a explicat el, în timpul acestei conferinţe organizate la Escorial, în apropiere de Madrid, sub egida Consiliului Europei.

Secretarul General al Consiliului Europei, Terry Davis, a subliniat la rândul său că Guvernele şi autorităţile fiecărei ţări trebuie să fie conştiente de limitele impuse de respectarea libertăţilor individuale în lupta împotriva acestei noi ameninţări.

"Internetul poate fi utilizat ca o nouă armă neconvenţională pusă la punct de o nouă generaţie de terorişti specializaţi în informatică", a explicat el.

Dar "noi trebuie să găsim un echilibru corect între drepturile individuale şi interesele societăţii, un echilibru greu de găsit, dar fundamental", a adăugat el.

"Oricare ar fi pericolul, trebuie să asigurăm păstrarea acestor valori comune", a subliniat el, înainte de a cere o mai bună cooperare între state pentru găsirea unui "răspuns robust, dar corect în faţa terorismului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici