Interpol include Palestina în lista statelor membre

Interpol a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial că organismul a votat în favoarea includerii ”Statului Palestina” în lista statelor membre ale organizaţiei, aspect ce reprezintă un pas înainte pentru eforturile palestiniene privind recunoaşterea internaţională, relatează The Associated Press.

391 afișări
Imaginea articolului Interpol include Palestina în lista statelor membre

Interpol include Palestina în lista statelor membre

Anunţul, care a fost făcut de Interpol atât pe site-ul oficial, cât şi pe pagina de Twitter a organizaţiei, menţionează că Insulele Solomon şi ”Statul Palestina” au devenit state membre. Decizia a fost luată după un vot ce a avut loc, miercuri, în Adunarea Generală a Interpol, ce se desfăşoară în Beijing.

După acest anunţ, Interpol are 192 de state membre. Până în prezent, oficialii Interpol nu au precizat câte state membre au susţinut aderarea Palestinei.

De asemenea, UNESCO a aprobat statutul de membru al Palestinei, determinând SUA şi Israelul să suspende finanţarea către această organizaţie în semn de protest.

Interpol, care are sediul general în oraşul francez Lyon, este o organizaţie internaţională ce facilitează cooperarea forţelor de Poliţie pentru combaterea crimelor transfrontaliere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici