Într-o provincie din Iran au murit mai mulţi oameni intoxicaţi cu alcool contrafăcut decât din cauza coronavirusului. Oamenii au băut de teama bolii

  • Zeci de oameni au murit în Iran după ce au consumat alcool de contrabandă
  • Aceştia au consumat alcool pentru a preveni infecţia cu coronavirus
  • Într-una din provinciile ţării au murit mai mulţi oameni din cauza consumului de alcool decât din cauza coronavirusului
1680 afișări
Imaginea articolului Într-o provincie din Iran au murit mai mulţi oameni intoxicaţi cu alcool contrafăcut decât din cauza coronavirusului. Oamenii au băut de teama bolii

Într-o provincie din Iran au murit mai mulţi oameni intoxicaţi cu alcool decât din cauza coronavirusului. Oamenii au consumat alcool tocmai pentru a preveni infecţia

Presa din Iran anunţă că 44 de persoane au murit în ţară după ce au băut alcool de contrabandă, în încercarea de a preveni îmbolnăvirea cu coronavirus, informează USA Today. Într-una din provinciile ţării au murit mai mulţi oameni din cauza intoxicaţiei cu alcool contrafăcut decât din cauza coronavirusului.

Totul s-a întâmplat după ce pe internet a circulat un zvon potrivit căruia consumul de alcool poate preveni sau chiar vindeca infecţia cu coronavirus, astfel că zeci de oameni au apelat la contrabandişti pentru a cumpăra alcool, în condiţiile în care în Iran consumul de băuturi alcoolice este interzis.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului iranian al Sănătăţii, multe dintre persoane au consumat băuturi care conţineau alcool metilic, o substanţă extrem de toxică. Şapte contrabandişti au fost arestaţi în acest caz.

În provincia Khuzestan, din sud-vestul ţării, numărul celor care au murit din cauza consumului de alcool de contrabandă l-a depăşit pe cel al morţilor din cauza coronavirusului. Astfel, peste 30 de oameni au murit după ce au consumat alcool metilic, în timp ce 18 au murit din cauza infecţiei cu coronavirus.

Iranul este cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de epidemia de coronavirus. Ţara a înregistrat 8.042 de cazuri de infecţie şi cel puţin 291 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici