Într-un mesaj de Anul Nou, ministrul rus al Apărării afirmă că victoria este "inevitabilă". Şoigu recunoaşte totuşi că situaţia din Ucraina este dificilă

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat sâmbătă că victoria Rusiei în Ucraina este "inevitabilă", într-un mesaj de Anul Nou adresat militarilor, în timp ce campania militară a Moscovei a intrat în cea de-a 11-a lună.

907 afișări
Imaginea articolului Într-un mesaj de Anul Nou, ministrul rus al Apărării afirmă că victoria este "inevitabilă". Şoigu recunoaşte totuşi că situaţia din Ucraina este dificilă

"În anul care vine, vreau să le urez tuturor sănătate, tărie de caracter, camarazi de încredere şi devotaţi... Victoria noastră este inevitabilă", a spus Şoigu în discursul video publicat de Ministerul Apărării.

Şoigu a spus că, în anul care se încheie, "cu toţii ne-am confruntat cu încercări serioase" şi că Anul Nou vine în timpul unei "situaţii politico-militare dificile".

Rusia a trimis trupe în Ucraina pro-occidentală la data de 24 februarie, afirmând că protejează populaţia rusofonă din estul ţării de un presupus genocid comis de autorităţile ucrainene. Kievul şi aliaţii occidentali consideră invazia militară rusă o acţiune imperialistă de expansiune teritorială.

Trupele Moscovei au suferit o serie de eşecuri pe teren în ultimele luni, Kremlinul anunţând în septembrie mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru a se alătura luptelor, relatează The Moscow Times.

"Anul care se încheie va intra pentru totdeauna în cronica militară a Patriei, plină de faptele voastre nemuritoare, de curajul dezinteresat şi de eroismul vostru în lupta împotriva neonazismului şi a terorismului", a declarat Şoigu.

"Ne vom aminti mereu de camarazii noştri care s-au sacrificat în timpul îndeplinirii misiunilor de luptă în numele salvării civililor de genocid şi violenţă doar pentru dreptul de a vorbi în limba rusă", a adăugat el.

Şoigu a spus că cei care sărbătoresc Anul Nou, o sărbătoare importantă în Rusia şi în multe ţări ex-sovietice, la datorie "îndeplinesc în mod eroic misiuni de luptă pentru a proteja interesele naţionale şi securitatea Rusiei".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici