Intră în vigoare noua Constituţie a Tunisiei. Preşedintele Saied capătă puteri lărgite

  • Noua constituţie a Tunisiei îi va oferi preşedintelui Kais Saied puteri mult mai mari
  • Comisia electorală a validat rezultatele finale ale referendumului
  • Participanţii au votat „da” în proporţie de 96%
6 afișări
Imaginea articolului Intră în vigoare noua Constituţie a Tunisiei. Preşedintele Saied capătă puteri lărgite

Sursa foto: Profimedia

Noua constituţie a Tunisiei urmează să intre în vigoare după ce comisia electorală a anunţat  rezultatele finale ale referendumului. Participanţii la referendum au votat „da” în proporţie covârşitoare: 96% au fost pentru ca preşedintele Kais Saied să aibă puteri extinse.

Oponenţii preşedintelui Saied susţin că noua constituţie va distruge progresele democratice ale Tunisiei înregistrate de la revoluţia din 2011, oferindu-i puteri aproape necontrolate lui Kais. În plus, la referendum a participat doar 31% din electorat, fapt ce nu poate reprezenta poziţia majorităţii.

Criticii denunţă mişcarea ca fiind ilegală şi pun la îndoială legitimitatea referendumului, după ce consiliul comisiei electorale a fost înlocuit în ultima clipă.

Saied şi susţinătorii săi motivează că sistemul politic trebuie să se schimbe pentru a salva Tunisia de ani de stagnare şi paralizie politică şi desigur, au apărat procesul prin care a fost adoptată noua constituţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici