Între 2 şi 4 milioane de americani, în şomaj din cauza efectelor long COVID

  • Aproximativ 16 milioane de americani de vârstă activă suferă de long COVID, iar între 2 şi 4 milioane sunt în şomaj din cauza efectelor negative ale acestuia.
  • Forţa de muncă din SUA a scăzut cu 3 milioane până la 3,5 milioane de persoane pe parcursul pandemiei.
398 afișări
Imaginea articolului Între 2 şi 4 milioane de americani, în şomaj din cauza efectelor long COVID

Angajatorii s-au plâns de lipsa forţei de muncă pe tot parcursul pandemiei, iar analiza datelor din sondajul "Household Pulse Survey" al Biroului de recensământ al SUA sugerează long COVID drept un posibil motiv pentru lipsa de angajaţi, notează The Guardian.

Raportul a constatat că aproximativ 16 milioane de americani cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au long COVID. Dintre aceştia, consideraţi de vârstă activă, se estimează că între 2 şi 4 milioane sunt în şomaj din cauza simptomelor lor, potrivit unui nou raport al Brookings Institution.

Brookings estimează că, în prezent, există 10,6 milioane de locuri de muncă neocupate.

Raportul estimează că valoarea în dolari a salariilor pierdute se situează între 170 şi 230 de miliarde de dolari pe an.

Long COVID, definit ca fiind simptome lăsate de boală care durează de la 3 la mai multe luni de la îmbolnăvire, s-a dovedit greu de urmărit şi de studiat, deoarece simptomele pot varia de la individ la individ. Simptomele pot varia de la probleme gastrointestinale la dureri ale articualţiilor şi oboseală.

În iunie, CDC a estimat că aproape unul din 5 adulţi americani care au avut COVID încă mai are simptome de mult timp. În general, unul din 13 adulţi din SUA - aproximativ 7,5% din populaţie - are long COVID.

Alte ţări au raportat probleme similare. Într-un discurs din luna mai, un reprezentant al Băncii Angliei a atribuit reducerea forţei de muncă cu 440.000 de persoane în mare parte "creşterii numărului de boli de lungă durată".

Estimările spun că forţa de muncă din SUA a scăzut cu 3 milioane până la 3,5 milioane de persoane pe parcursul pandemiei.

Raportul a menţionat că abordarea impactului long COVID asupra forţei de muncă va presupune măsuri politice precum extinderea concediilor medicale plătite şi o mai bună adaptare a angajatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici