Întronizarea Papei Francisc: Inelul papei este confecţionat din argint placat cu aur

Inelul Pescarului, care va fi înmânat papei Francisc în timpul slujbei de întronizare a acestuia, ce va avea loc marţi, este confecţionat din argint placat cu aur, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

801 afișări
Imaginea articolului Întronizarea Papei Francisc: Inelul papei este confecţionat din argint placat cu aur

Inelul papei Francisc, confecţionat din argint placat cu aur

Inelul, un simbol al puterii papale, va fi înmânat noului suveran pontif de decanul de vârstă din colegiul cardinalilor, Angelo Sodano, a precizat părintele Lombardi într-o conferinţă de presă.

Bijuteria a fost realizată de artistul italian Enrico Manfrini. Inelul îl reprezintă pe Sfântul Petru, fondator al Bisericii Catolice, ţinând în mâini cheile regatului Domnului.

Acest inel reprezintă un model care a fost propus de Manfrini secretarului papei Paul al VI-lea. El a fost propus papei Francisc alături de alte două sau trei modele, însă noul papă a ales modelul conceput de artist, decedat în 2004, la vârsta de 87 de ani.

Nu este pentru prima dată când un inel pontifical este confecţionat din argint, a precizat bijutierul Claudio Franchi, cel care a confecţionat bijuteria pentru papa Benedict al XVI-lea.

El consideră însă că este un fapt neobişnuit ca noul papă să folosească un inel realizat pe baza unui model care exista deja.

Inelul Pescarului este denumit astfel pentru a le reaminti credincioşilor faptul că Sfântul Petru era pescar înainte de a-l urma pe Cristos şi de a deveni un "pescar de suflete".

În mod tradiţional, inelul este scos de pe degetul papei la moartea acestuia şi este imediat distrus cu un ciocan, întrucât inelul este folosit ca sigiliu privat al acestuia, autentificând astfel documentele semnate de suveranul pontif.

Efigia de pe inelul papei Benedict al XVI-lea a fost răzuită cu o cruce, la fel ca un alt inel similar pe care se punea sigiliul papal, la nouă zile după demisia lui Joseph Ratzinger.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici