Inundaţii în China, soldate cu moartea a 9 persoane şi evacuarea altor 91.000

Nouă persoane au murit şi peste 91.000 au fost evacuate în urma ploilor torenţiale care au afectat estul Chinei, a anunţat luni agenţia China Nouă.

181 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în China, soldate cu moartea a 9 persoane şi evacuarea altor 91.000

Inundaţii în China, soldate cu moartea a 9 persoane şi evacuarea altor 91.000 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior indica doi morţi şi peste 76.000 de persoane evacuate.

Inundaţii fără precedent au fost constatate în provinciile Anhui şi Jiangsu, după mai multe zile de precipitaţii abundente, potrivit agenţiei oficiale chineze.

În provincia Anhui, inundaţiile au provocat moartea a nouă persoane şi importante pagube materiale, care ar putea ajunge la 2,4 miliarde de yuani (225 de milioane de euro), potrivit autorităţilor.

Peste 38.000 de case au fost distruse, numeroase terenuri agricole au fost inundate şi 91.330 de persoane sinistrate, potrivit agenţiei China Nouă, care citează oficiali ai provinciei Anhui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici