Inundaţii în Coreea de Nord. Kim Jong Un dă vina pe mai mulţi înalţi oficiali

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat oficialii de rang înalt pentru reacţia lor „iresponsabilă" în ceea ce priveşte pagubele provocate de inundaţii, spunând că au „stricat" economia naţională, a relatat marţi presa de stat, citată de Reuters.

688 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Coreea de Nord. Kim Jong Un dă vina pe mai mulţi înalţi oficiali

Inundaţii în Coreea de Nord. Kim Jong Un dă vina pe mai mulţi înalţi oficiali

Kim a inspectat luni o regiune de pe coasta de vest, după ce apa mării a distrus un dig, inundând peste 560 de hectare de teren, a anunţat agenţia de ştiri KCNA.

Mustrând oficialii pentru neglijarea „foarte iresponsabilă" a îndatoririlor lor, Kim l-a remarcat pe Kim Tok Hun, premierul cabinetului, pentru că a inspectat locul distrus o dată sau de două ori „cu atitudinea unui spectator".

„Leneşii strică toată activitatea economică a statului prin modul iresponsabil de lucru” şi lipsa de disciplină din partea oficialilor „este provocată în principal de atitudinea slabă de lucru şi de punctul de vedere greşit al premierului cabinetului", a spus Kim.

Specialiştii internaţionali cred că declaraţiile lui Kim anunţă o remaniere a Guvernului şi arată îngrijorarea legată de o posibilă criză alimentară.

Coreea de Nord s-a confruntat cu mai multe crize alimentare în ultimele decenii, inclusiv foametea din anii 90. Acestea au fost provocate în special de dezastrele naturale. Totuşi, experţii au stabilit că închiderea graniţelor în timpul pandemiei COVID-19 a înrăutăţit situaţia economică a ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici