Inundaţiile din estul Cehiei au provocat moartea a şase persoane - VIDEO

Inundaţiile din estul Cehiei, cauzate de ploile torenţiale, au provocat până în prezent moartea a şase persoane, au anunţat pompierii joi dimineaţă.

15 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile din estul Cehiei au provocat moartea a şase persoane - VIDEO

Inundaţiile din estul Cehiei au provocat moartea a şase persoane (Imagine: www.mediafaxfoto.cz)

O femeie în vârstă de 55 de ani a fost luată de apele unui râu ieşit din matcă la Novy Jicin, iar un bărbat a murit înecat la Kunin, în aceeaşi regiune, potrivit aceleiaşi surse.

"Alte patru persoane au murit în urma unor probleme de sănătate, deoarece nu au primit la timp îngrijirile medicale de urgenţă", a explicat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Petr Kudela.

Mai multe sate erau izolate din cauza inundaţiilor joi dimineaţă, conform purtătorului de cuvânt.

Starea de alertă a fost decretată în regiune şi autorităţile au procedat la evacuări. O celulă de criză regională s-a reunit la Novy Jicin, o localitate cu 26.500 de locuitori, în noaptea de miercuri spre joi.

Mai multe tronsoane feroviare locale au fost închise în urma inundaţiilor, conform purtătoarei de cuvânt a companiei căilor ferate CD, Radka Pistoriusova.

Meteorologii avertizează că ploile torenţiale vor continua şi în zilele următoare.

Video Stirileprotv.ro

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici