Investigaţie în Australia după ce la un miting ar fi fost scandate lozinci antisemite

Poliţia australiană a deschis o investigaţie ca urmare a unor lozinci antisemite care ar fi fost scandate la un miting pro-palestinian din faţa Operei din Sydney.

196 afișări
Imaginea articolului Investigaţie în Australia după ce la un miting ar fi fost scandate lozinci antisemite

Investigaţie în Australia după ce la un miting ar fi fost scandate lozinci antisemite

Poliţia australiană a anunţat marţi că investighează cazul după ce au apărut mai multe imagini cu câţiva participanţi la miting care par să scandeze sloganuri antisemite.

Aproximativ 1.000 de susţinători ai palestinienilor au mărşăluit luni seară prin centrul oraşului Sydney până la clădirea Operei, pe care guvernul a iluminat-o în culorile steagului israelian.

Imagini neverificate, distribuite de Asociaţia evreiască australiană, par să arate câteva persoane în faţa Operei aprinzând rachete de semnalizare şi scandând „gazaţi-i pe evrei", potrivit Reuters.

Marţi, premierul australian Anthony Albanese a calificat drept „oribile" informaţiile privind sloganurile antisemite.

„Suntem o naţiune multiculturală tolerantă. Înţeleg că oamenii au păreri diferite cu privire la problemele legate de conflictul din Orientul Mijlociu, dar aici, în Australia, trebuie să abordăm discursul politic într-un mod respectuos", a declarat prim-ministrul.

Poliţia statului New South Wales analizează imaginile de la protest pentru a stabili dacă au fost comise infracţiuni.

Organizatorul evenimentului, Palestine Action Group Sydney, susţine că are dreptul să protesteze, dar se delimitează de posibilele manifestări antisemite.

„Refuzăm să luptăm împotriva rasismului cu rasismul. Dacă eşti antisemit, nu eşti binevenit la mitingurile noastre şi nu faci parte din mişcarea noastră", a danunţat grupul pe reţelele de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici