Investigaţie în Rusia. Vodca ce poartă numele lui Putin i-ar fi adus liderului de la Kremlin 500 de milioane de dolari

Preşedintele rus Vladimir Putin ar fi putut câştiga până la 500 de milioane de dolari din vânzările unei populare vodci marcate sub propriul nume între 2004 şi 2019, potrivit unei investigaţii publicate marţi de Proekt, o publicaţie independentă de jurnalism.

7192 afișări
Imaginea articolului Investigaţie în Rusia. Vodca ce poartă numele lui Putin i-ar fi adus liderului de la Kremlin 500 de milioane de dolari

Vodca rusească vândută sub marca Putinka a ajuns pe rafturile din Rusia în 2002 şi a devenit lider de piaţă în 2005, moment în care se vindeau peste 40 de milioane de litri anual.

Popularitatea vodcăi Putinka a coincis, de asemenea, cu un vârf al ratei de deces din cauza alcoolului în Rusia, potrivit Proekt.

Deşi proprietarii brandului Putinka s-au schimbat de-a lungul anilor, toţi au avut legături cu cercul de apropiaţi ai lui Putin şi au fost obligaţi să aloce o parte din profiturile lor chiar preşedintelui rus, potrivit surselor Proekt.

Unul dintre proprietarii intermediari ai Putinka, Ermira Consultants, înregistrată în Cipru, deţinută legal de avocatul din Sankt Petersburg Vladislav Kopylov, a fost dezvăluit de Proekt ca fiind "portofelul" lui Vladimir Putin compania sa offshore personală.

Proekt a identificat, de asemenea, Ermira Consultants ca fiind una dintre companiile legate de construcţia somptuosului palat al lui Putin de la Marea Neagră, a cărui existenţă a fost descoperită de către Alexei Navalnîi, în cadrul unei investigaţii din 2021, care a înfuriat Kremlinul.

Proekt a scris şi despre viaţa luxoasă pe care Putin o duce împreună cu fosta gimnastă Kabaeva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici