Investigatorii cred că protestul de la Capitoliul SUA a fost regizat. Se urmăreşte traseul banilor

  • Investigatorii suspectează că atacul de la Capitoliu a fost orchestrat
  • Se pregăteşte o anchetă de tip antiterorist
  • Anchetatorii urmăresc traseul banilor
11533 afișări
Imaginea articolului Investigatorii cred că protestul de la Capitoliul SUA  a fost regizat. Se urmăreşte traseul banilor

Dovezile descoperite până acum, inclusiv arme şi tactici observate pe camerele de supraveghere, sugerează un nivel de planificare care i-a determinat pe anchetatori să creadă că atacul asupra Capitoliului SUA nu a fost doar un protest care a scăpat de sub control.

Printre dovezile pe care FBI le examinează sunt indicii potrivit cărora unii participanţi la mitingul lui Trump de la Elipsă, în afara Casei Albe, au părăsit evenimentul devreme, probabil pentru a procura obiecte care să fie utilizate în asaltul de la Capitoliu.

O echipă de anchetatori şi procurori se concentrează, de asemenea, asupra aspectului de comandă şi control al atacului, analizând dosarele de călătorie şi comunicări pentru a stabili dacă pot construi un caz similar cu o anchetă antiteroristă, a spus oficialul, conform CNN.

Pentru a proba teoria vor fi necesare investigaţii semnificative.

Prezenţa procurorilor şi a agenţilor de corupţie se datorează parţial expertizei lor în investigaţiile financiare. "Urmărim banii", a spus oficialul.

Până miercuri dimineaţă, FBI a raportat că a primit peste 126.000 de opinii de la public cu privire la atacul asupra Capitoliului - de peste trei ori faţă de numărul de mesaje primite luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici