Ion Cristoiu, despre alegerile din Franţa: Învinge Macron, dar va fi un învingător obosit

Publicistul Ion Cristoiu spune că dezbaterea televizată de miercuri, dintre Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, finalişti pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa, a fost lipsită de spectacol.

5360 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre alegerile din Franţa: Învinge Macron, dar va fi un învingător obosit

“Principala caracteristică a dezbaterii a fost absenţa spectacolului. Aceasta la favorizat pe Emmanuel Macron pentru că s-a transformat într-o dezbatere între doi economişti din care nu am înţeles nimic. Ţinerea sub control a dezbaterii care a devenit de o plicticoşenie uluitoare a fost favorabilă lui Macron. Dacă era spectacol hollywoodian, dacă era spectacolul hai să vedem cine greşeşte... niciunul din ei nu a venit cu o surpriză, a fost plicticos”, a susţinut publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la SMART TV.

Ion Cristoiu crede că transformarea dezbaterii într-o discuţie pe cifre şi schimb de politeţuri reprezintă un eşec al presei franceze şi a organizatorilor confruntării între cei doi prezidenţiabili.

„A fost o discuţie cu cifre. Pentru marele public, formatul, ţinerea sub control, paralizia jurnaliştilor care nu au avut curajul să rupă, mai degrabă puneau nişte holograme, au eliminat spectacolul. La spectacol câştiga Marine Le Pen. Ea umplea mai mult ecranul. Dar în momentul în care confruntarea nu a mai fost confruntare, ci a rămas pe cifre, politeţuri în care Macron s-a preocupat mult să nu pară arogant, deşi a părut arogant, a fost o dezbatere în favoarea lui. Marine Le Pen e bună pe spectacol. A fost un eşec al presei franceze, un eşec al organizatorilor pentru că în momentul în care faci o dezbatere te gândeşti să faci rating, să fie ceva interesant, să-i dea peste cap”, a afirmat publicistul.

Profeţia lui Cristoiu este că Emmanuel Macron va învinge duminică şi va câştiga un nou mandat la Elysee, dar va fi un învingător obosit, iar la alegerile parlamentare partidul său ar putea fi înfrânt de radicalii lui Jean-Luc Mélenchon.

“Învinge Macron, dar va fi un învingător obosit. Din mai multe motive. 1. Se repetă şmecheria din 2017. Este votul contra lui Le Pen, ceea ce este grav pentru că nu e votul pentru el. Pe plan intern va avea în continuare probleme, chiar şi mai mari, iar în plan extern va consolida Europa. El era paralizat de alegeri. În momentul în care ai alegeri şi ai câştigat, cinci ani de acum zburzi. Poate să aibă chiar iniţiative care să contrazică şi opinia publică. Acum nu putea, era paralizat. Ălălalt, Scholz e paralizat, că el e Dan Barna, paralizat în general. E foarte important să câştigi prin tine. Şi s-ar putea să avem o mare surpriză la parlamentare şi anume să câştige Melenchon. Acum se vorbeşte în Franţa de un al treilea tur. Melenchon are 20% cărora le-a indicat să nu o voteze pe Le Pen. De regulă, prezidenţialele trag după ele parlamentarele. De data aceasta, după părerea mea, Macron nu mai are suflu”, a mai spus publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici