Iordania avertizează asupa consecinţelor pe care decizia Statelor Unite faţă de terioriile israeliene le poate determina

Ministrul de Externe al Iordaniei, Ayman Safadi, a semnalat „consecinţele periculoase” pe care decizia Washingtonului de nu mai considera ilegale coloniile israeliene din Cisiordania le poate declanşa în contextul procesului de restabilire a păcii în regiunea Orientului Mijlociu, relatează Reuters.

1089 afișări
Imaginea articolului Iordania avertizează asupa consecinţelor pe care decizia Statelor Unite faţă de terioriile israeliene le poate determina

Iordania avertizează asupa consecinţelor pe care decizia Statelor Unite faţă de terioriile israeliene le poate determina

Ministrul Safadi a transmis, prin intermediul unei postări pe Twitter, că teritoriile revendicate de evreii din regiune sunt ilegale şi distrug perspectivele unei soluţii bilaterale în care statul palestinian ar putea coexista cu cel israelian, aceasta fiind singura modalitate de rezolvare a conflictului dintre cele două comunităţi, identificată de statele arabe din regiune.

„Coloniile Israelului în Palestina constituie o încălcare a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor privind legitimitatea internaţioanlă, dintre care cea mai recentă a fost Rezoluţia 2334 a Consiliului de Securitate al ONU”, a transmis oficialul din Iordania. „Abuzul şi încălcarea legitimităţii internaţioale nu vor conduce la obţinerea păcii şi la asigurarea securităţii şi stabilităţii”, a adăugat acesta.

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni seară, modificarea poziţiei Statelor Unite faţă de coloniile israeliene din Cisiordania, care nu vor mai fi considerate ilegale. Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Isreaelului, a transferat sediul ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim şi a închis o misiune diplomatică palestiniană din capitala americană. Autoritatea Palestiniană a condamnat vehement aceste decizii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici