Iordania cere comunităţii internaţionale să îşi asume responsabilitatea în Fâşia Gaza

Iordania a cerut comunităţii internaţioanle duminică să îşi "asume responsabilităţile" faţă de intensificarea violenţelor în Fâşia Gaza, în urma ofensivei terestre lansate sâmbătă de Israel, relatează AFP.

19 afișări
Imaginea articolului Iordania cere comunităţii internaţionale să îşi asume responsabilitatea în Fâşia Gaza

Salah Bashir, ministrul iordanian de Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul iordanian al Afacerilor Externe, Salah Bashir, i-a convocat în noaptea de sâmbătă spre duminică pe ambasadorii celor cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate, pentru a cere "o acţiune internaţională urgentă menită să ducă la încetarea atacurilor Israelului şi a agresiunilor acestuia" împotriva poporului palestinian, potrivit agenţiei Petra.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului împreună cu ministrul de Stat pentru Informaţii, Nasser Jawdeh, au avertizat la rândul lor că atacurile împotriva Fâşiei Gaza "vor avea repercusiuni periculoase şi efecte negative asupra securităţii şi stabilităţii" din Orientul Mijlociu.

"Cerem încetarea imediată a ofensivei terestre israeliene în Fâşia Gaza", a adăugat acesta, condamnând ferm în numele Iordaniei "respingerea de către Israel a oricărei iniţiative de a ajunge la un acord de încetare a focului".

Circa 50 la sută din populaţia iordaniană este de origine palestiniană.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate nu a ajuns la un acord pe tema situaţiei din Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici