Iordanka Fandakova, prima femeie care ocupă funcţia de primar al Sofiei - exit-poll

Iordanka Fandakova, candidatul partidului GERB, al premierului Boiko Borisov, a câştigat, duminică, alegerile pentru primăria Sofiei, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează site-ul Novinite.com.

28 afișări
Imaginea articolului Iordanka Fandakova, prima femeie care ocupă funcţia de primar al Sofiei - exit-poll

Iordanka Fandakova, prima femeie care ocupă funcţia de primar al Sofiei - exit-poll (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fandakova, care în prezent ocupă funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul condus de GERB, a obţinut o victorie răsunătoare, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Gallup International. În afară de GERB, ea a mai fost susţinută şi de partidul naţionalist Ataka şi de Coaliţia Albastră.

În pofida ratei de participare scăzute, de numai 21,4 la sută, Fandakova a câştigat din primul tur.

Alegerile pentru primăria Sofiei au fost văzute drept o cursă cu final anticipat, graţie popularităţii imense a premierului Boiko Borisov şi a partidului GERB.

Primele rezultate ale exit-poll-ului arată că Fandakova, considerată o protejată a premierului Borisov, a câştigat 65,6 la sută din voturile exprimate.

Gheorghi Kadiev, membru al Partidului Socialist Bulgar, principalul contracandidat al lui Fandakova, s-a clasat al doilea, cu 26,5 la sută din voturi.

Toţi ceilalţi candidaţi au primit în total 7,9 la sută din voturi.

Fandakova devine astfel prima femeie care ocupă funcţia de primar al Sofiei, un avantaj, potrivit premierului Boiko Borisov.

Sofia a organizat duminică alegeri pentru primărie după ce fostul edil, Boiko Borisov, a devenit premier în urma alegerilor legislative din iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici