Irak: Cel puţin 19 de morţi şi 56 de răniţi, într-un atentat

Cel puţin 19 persoane au murit şi alte 56 au fost rănite, miercuri, într-un atentat cu maşină-capcană într-o piaţă din apropiere de oraşul Nassiriya, în sudul Irakului, potrivit bilanţului definitiv prezentat de surse medicale.

52 afișări
Imaginea articolului Irak: Cel puţin 19 de morţi şi 56 de răniţi, într-un atentat

Irak: Cel puţin 19 de morţi şi 56 de răniţi, într-un atentat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior oferit de surse din cadrul Ministerului de Interne şi Ministerului Apărării menţiona 28 de morţi şi 45 de răniţi în atentatul care a avut loc la Batha, o localitate situată în apropiere de Nassiriya (350 de kilometri la sud de Bagdad).

"Bilanţul definitiv este de 19 morţi şi 56 de răniţi", a afirmat Mohanned Abdel Reza, şeful serviciului de urgenţă al spitalului din Nassiriyah, unde, susţine el, au fost transferate toate victimele.

Această cifră înseamnă o revizuire în scădere a bilanţurilor prezentate anterior care menţionau că în piaţa din Batha au murit 30 de persoane şi apoi 28.

Atentatul a fost comis în jurul orei 09.15 (09.15, ora României) într-o piaţă din localitatea Batha, la 40 de kilometri vest de Nassiriya.

Nassiriya, situat la 350 de kilometri sud de Bagdad, este capitala provinciei Zi Qar, o provincie cu populaţie majoritar şiită din sudul Irakului, cunoscută ca fiind liniştită.

Regiunea a fost relativ ocolită de violenţele interconfesionale din anii 2006 şi 2007.

În decembrie 2003, 21 de persoane au fost omorâte într-un atac împotriva unei baze militare italiene din Nassiriya.

Un contingent românesc era staţionat până la începutul lunii în provincie, după care trupele americane au preluat controlul.

Acest atentat are loc cu trei săptămâni înainte de retragerea trupelor de luptă americane din oraşe, sate şi localităţi din Irak.

După 30 iunie, americanii nu vor mai putea interveni în aceste localităţi, decât la cererea expresă a forţelor irakiene de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici